DV Hotspot på Imac

IMG_1338

När min Windowsdator brakade ihop så rasade även min hotspot. Nu har jag två stycken Mac datorer så klart man var tvungen att prova om det går att köra hotspoten på den ena av dom. Så det första jag gjorde var att ladda ner Parallels Desktop som skapar en virtuell dator. Därefter så laddade jag ner min Windows från Microsofts sida och det funkade finfint. Jag installerade Visual C++ och installerade. Nu var burken klar för test så in och ladda ner Control center för min DV-sticka och sen kom det stora ögonblicket, skulle det fungera?

Ta mig tusan så funkade det, det enda som man märker är att den kan logga ur och in ett antal gånger på den modulen du lägger dig på, men annars funkar det klockrent!

Skrivet av SA5BHL

TX Factor-Episode 12

Här kan du lyssna på kortvågen

Ashampoo_Snap_2016.08.08_09h29m19s_002_

På denna sida hittar du mängder med stationer som är kopplade till nätet så att alla kan lyssna runt på kortvågen.

 

http://websdr.org/

Lyssna på kortvåg online

Ashampoo_Snap_2016.08.08_08h58m25s_001_

Har man inte möjlighet att ha en egen kortvågsradio hemma så kan en nätbaserad vara kul för lite lyssning. Amatörradioklubben SK4KO har en WebSDR uppe och här kan man lyssna på kortvåg helt gratis. Dom band du kan ratta runt på är 20-40-80 meter. Du styr radion själv. En riktigt trevlig tjänst som fungerar fint.

Tecsun S-2000

Tecsun S-2000 (front 2)

Eftersom jag inte kan köra kortvåg hemifrån så får jag nöja mig med att lyssna. Har tidigare använt nätet för det men klart roligare att ha en riktig mottagare att lyssna med. Så jag köpte in mig på en Tecsun S-2000 som presterar riktigt bra. Lätt att ta med sig också och kan förstås köras på batteri, perfekt när man är på resande fot.

Håll kontakten

Tänkte tipsa om en liten tjänst som kan vara kul att använda. Zello är ett litet program du antingen kan ha i mobilen eller på datorn och både och förstås. Det funkar som en komradio, man kan sätta upp egna kanaler och bjuda in dom man vill ha med, antingen kan den vara privat eller öppen.

Sen ropar man precis som i en radio och kan prata med varandra. Det finns mängder av kanaler man kan gå med i och en del är kopplade så att man även går ut på riktig radio t ex 69MHz kanal 8. Jag har satt upp en kanal som heter Kanal Katrineholm som är öppen, sök upp den i programmet och gå med. Programmet kan ligga i bakgrunden på mobilen t ex, väldigt lätt att komma i kontakt då. http://www.zello.com

Powered by WordPress Lab