Tysklands “oforcerbara” krypto

Ett synnerligen intressant BBC-program, CODE-BREAKERS Bletchley Park’s Lost Heroes, beskriver ingående hur Storbritannien lyckades forcera detta krypto och vilken betydelse det fick för krigsutvecklingen. Icke minst fokuserar man på de personer som låg bakom framgången. Programmet betecknar forceringen av detta "oforcerbara" krypto som andra världskrigets största intellektuella bragd, som bedöms ha förkortat kriget med uppskattningsvis två år.

För dig som inte surfar så mycket

Snap_2013.01.17_19h03m04s_002

Joors erbjuder ett mobilt bredband för 499 kr och därefter betalar du inte ett öre. Haken är att man måste ta emot reklam och du har en begränsning till 2Gb varje månad. Kan man acceptera det så är det såklart en bra deal. Joors använder Telias nät och upp till 10 Mbit i fart får du. Kanske en bra deal för den som inte surfar så mycket varje månad. Joors har även en butik där man säljer surfplattor och modem.

Joors.se

Nytt lokalt trafiknät

Nu drar ett nytt lokaltrafiknät igång, Torsdagar klockan 20:00 är tiden och det kommer att köras på 434.750 som är frekvensen för Flens repeatern. Det kommer att bli uttdrag ur SSA bullen samt lokal information om vad som händer i vår närhet när det gäller radio. Dessutom kommer vi att tipsa om lite annat som vi tror kan vara av intresse.

 

Varmt välkomna att lyssna och checka in.

Detta är ett samarbete mellan Flens Radioamatörer SK5UM och Katrineholms Radioamatörer SA5RG.

Nätansvariga är Göran SM5HIH och Lars.Ove SA5BHL.

 

OBS ett par torsdagar framöver kommer nätet att köras på frekvensen 145.750MHz som är Flens 2m repeater. Man har vissa problem med 70cm repeatern för tillfället.

Powered by WordPress Lab