D-Star for Dummies

Snap_2011.10.24_09h42m18s_024

D-Star for dummies är ett bra dokument för dig som vill lära lite mer om D-star, perfekt för nybörjaren. Gratis att ladda ner. Finns tyvärr inte på svenska.

D-Star For Dummies

Ny tid för SA5RG`s trafiknät

SA5RG har flyttad tiden för sitt trafiknät. Det som nu gäller är söndagar klockan 20.15

Välkomna att checka in.

FRO antenner uppgraderade i Eskilstuna

Efter att vi i torsdags byggde antenner i toppen på masten i Flen  har vi i lördags satt upp en riktantenn och kopplat repeatern i Eskilstuna.

Christer har aviserat antennarbeten för civila sidan i Nyköping. 

feederdragning

Kent drar feeder.

Keijo-kopplar

Keijo i masten.

Färdigt

Det färdiga resultatet.

Följ flyg live hos Stockholm Radar

Snap_2011.10.22_09h52m51s_012

Hos Stockholm Radar kan du följa flyget live runt Stockholm. Sajten är beta och man välkomnar förslag som kan förbättra sajten.

Stockholm Radar

FRO gubbar på hög höjd

Masten-i-Flen

Idag så har ett gäng goa FRO gubbar arbetat med att få upp fyra nya dipoler i toppen på masten och tack vare bra förberedelser så fungerade allt utan missöde. Resultatet blev mycket bra och vi lär nog höras över hela Sörmland.

Karl-Erik

Karl-Erik var en av dom som befann sig i masten på fyrtio meters höjd, dom andra var Lars-Ove och Mats som befann sig på aningen lägre höjd.

masten1-2011-10

Överst Karl-Erik sen Lars-Ove och sist men inte minst Mats.

FRO-gubbar

Kaj till vänster och Keijo till höger skötte linspelet från marken. Karl Erik i mitten ser trött ut efter sitt klättrande. På marken fanns även Bo som stog för lite korvkokande och fika, nog så viktigt.

D-star kväll

SK5UM i Flen har satt upp en D-star repeater och det gör förstås att flera amatörer i Katrineholm har blivit intresserade och köpt D-star apparater. Ikväll kommer flera medlemmar att ta med sig sina D-star riggar för att programmera dom samt prova lite. Är du nyfiken eller intresserad så är du hjärtligt välkommen till klubben. Vi startar klockan 17.00, fika finns förstås.

Välkommen till Åsgatan 4 (Hemvärnsgården) vid Talltullen. Kommer du utifrån så kan du ropa på repeatern så får du lotshjälp om du behöver. 145.7875MHz

Nya filter hos SA5RG

Nu har klubben installerat nya kaviteter och det blev en trevlig skillnad, både mottagning och sändning förbättrades avsevärt. Kaviteterna är en rysk modell som använder samma antenn för både sändning och mottagning. Smolket i bägaren är att vi fick en sprakande störning men det beror troligtvis på att en kontakt inte är ok så den ska fixas så får vi se om det räcker, annars är det bara att felsöka tills örona blör Ler

 

Ordförande Katrineholms Radioamatörer

Lars-Ove Törnebohm

Powered by WordPress Lab