Här kan du följa live vilka som just nu sänder via D-Star

Snap_2011.09.22_22h42m44s_002

Till sajten

Webb-butik för D-star prylar

Snap_2011.09.21_10h07m39s_029

D-star.se hittar du mycket gott och smått för D-star.

Enkelt sätt att komma igång med D-star utan att köpa dyr radio

D-Star börjar bli allt vanligare men fortfarande är radioapparaterna ganska så dyra och många gillar inte att behöva köpa en burk till för det nya sättet att köra radio på. Det finns dock alternativ om man nu kan tänka sig att använda datorn istället. Man skaffar sig en DV dongle och kan på så sätt köra D-Star från datorn. Kostnaden blir betydligt mindre än om du ska köpa rigg.

Snap_2011.09.21_10h04m02s_028

Dongle finns bland annat att köpa här, priset är 2.299 kr.

Nu funkar mottagningen igen på Katrineholmsrepeatern

Nu har vi äntligen fått ordning på varan mottagarantenn till Katrineholmsrepeatern, det visade sig vara kontakten som lossnat helt uppe vid antenn så det var bara att klättra upp och montera ner allting och fixa på ny kontakt. Prova gärna repeatern om du bor en bit bort från Katrineholm, det hjälper oss att få en indikation hur bra det fungerar. Frekvensen är 145.7875.

Vad sägs om en laptop med inbyggd spis?

Snap_2011.09.14_19h22m02s_006

Ja vad sägs om denna pryl, man kan verkligen fråga sig om den är direkt nödvändig. Men kanske trevlig att ha med sig när man är ute o campar…. Nä finns inte att köpa…

Engadget

Antennarbete hos SA5RG

På grund av diverse antennarbeten så fungerar inte mottagningen på Katrineholmsrepeatern speciellt bra just nu, men vi arbetar på det och hoppas att allt snart ska fungera bättre.

Norska radioamatörer på field day

Hittade en liten film om radioamatörer i Norge som är på field day.

Dagens antennjobb avklarat

Klättring

Det blev en heldag i SA5RG med antenn som skulle ner och antenn som skulle upp. Marigt var bara förnamnet, mottagarantennen sitter förstås högst upp och det var så illa att man knappt nådde till själva antennfästet. Efter mycket om och men så fick vi ner den gamla och det blev dags att få upp den nya, det blev inte lätt heller men efter mycket funderande så lyckades vi hitta en lösning så att den gick att resa däruppe i toppen. Så nu är ny mottagarantenn på plats med ny fräsch kabel. Nästa steg blir att mäta upp kaviteterna och trimma in dom, sen ska även fyra stackade dipoler upp för sändningen, totalt blir det då åtta dipoler som kommer att sitta i masten för sändningen.

Klättring2

SA5BHL Lars-Ove i toppen på masten assisterad av SM5UKP Micke, det var aningen vingligt att stå däruppe på den minimala avsatsen men det funkade med rejäl säkerhetssele.

Antenngubbar

SM5YDB Tommy, SM5WJE och Tommy fixad dit kontakterna.

Stort tack till alla medlemmar som ställde upp idag och tack till SM5TEY Roland som tog alla bilder.

Antennjobb hos SA5RG i Katrineholm

Idag är det dags för diverse antennjobb hos Katrineholms Radioamatörer SA5RG. Nya dipoler för sändning ska upp i masten och en ny mottagarantenn ska monteras i toppen. Tidigare har vi också bytt ut vår repeater så nu hoppas vi att det sista ska göra att allt fungerar optimalt. Det blir ett glatt gäng som samlas och det brukar vara riktigt roligt när vi slår våra knasiga huvuden ihop. Bilder kommer senare under dagen.

Minigarage

Ibland är man glad över att man har ett rymligt garage, alla har det inte lika bra ställt…

Powered by WordPress Lab