Kul för en nybörjare

Hur har ni det i sommarvärmen? Just när detta skrivs så är det aningen svalt och det kan behövas när temperaturen ligger runt 30 grader på dagen. Jag har mest hållt mig undan solen och istället roat mig med att ratta runt på kortvågen.

Jag är verkligen en nybörjare och har inte många länder i loggen, har inte ens kört våra nordiska grannar, nästan så man skäms lite. När jag idag hamnade på 14 MHz så visade det sig att det här nog var min lyckodag. Tidigare hade jag bara kört ett qso som kan kallas DX och det var ön Sankt Helena som jag lyckades fånga men idag skulle det bli fler godsaker.

ON3EB, YR60KPA, F1PKH, SV9IOI, YB0DJ, TA1BX och JY4CI lyckades jag skrapa ihop, den sistnämda kämpade jag med i en och en halv timme innan jag kom igenom den enorma pile up som var.

Som du förstår är det här guld värt för en nybörjare som mig och det gör förstås att man får blodad tand att härja på kortvågen. Nu ska jag bara fånga våra grannländer också :).

Ha en riktigt skön radiosommar på er önskar SA5BHL Lars-Ove Törnebohm.

Kinesisk mobilrigg inskaffad

Anytone

Kinariggarna börjar dyka upp på den svenska marknaden och jag har hitills väldigt goda erfarenheter av dom. Jag har tidigare impoterat en Wouxun KG-UVD1P från Kina till det fascila priset av 750kr med frakt. Jag är väldigt nöjd med den duobandaren och därför blev jag även lite nyfiken på mobilriggen Anytone AT-588. Det är en 2-meters rigg med DTMF mikrofon och för övrigt allt man kan önska av en sån här rigg. Den är väldigt enkel att programmera och man kommer snabbt igång med den. 3 effektlägen finns 10-25 och 60 watt ger den ifrån sig. Vill du veta mer fakta om den så kan du kika på Limmared.nu som säljer den i Sverige.

Jag har bara haft den nån dag så jag har inte hunnit prova den så mycket men hitills är jag nöjd, den känns robust och välbyggd så nog tycker jag den är väldigt prisvärd. Köper du den i Sverige så får du betala 1500kr, importerar du den själv så hamnar du under 1000kr inklusive frakt och billigare än så kan det knappast bli.

Powered by WordPress Lab