Kul körsimulator för Google Earth

Körsimulering

Om man nu ska ut och åka nånstans och vill se vägen i förväg så kan man använda kösimulatorn som Axios tagit fram. Den använder sig av Google Earth, du skriver in start och stopp destination så kan du följa en röd liten lastbil när den åker sträckan i Google Earth.

Man väljer själv hastighet och när den ska stanna, om det finns panorama bilder på vägen så visas dom i ett separat fönster. Adressregistret är inte så flexibelt så än så länge är det stadsnamn och stadsdelar som gäller. Du kan heller inte lägga rutten själv utan det blir den som Earth väljer.

Axios

SA5RG bygger MKARS80

SA5RG-bygger

Katrineholms Repeatergrupp SA5RG har nu fått igang såväl nybörjare som proffs att bygga den lilla ssb-radion för 80 meter MKARS80. Jag SA5BHL Lasse har aldrig hållit i en lödpenna förut så en viss nervositet infann sig. När man väl kommit igång och lärt sig hantera lödpennan så går det som en dans och alla nio som bygger den här lilla radion ser verkligen fram emot den dagen då vi kan dra igång en liten ring med våra QRP-riggar.

Snap_2010.05.18 20.35.03_002

Så här ser en färdig radio ut MKARS80

Nu kan alla lyssna via Spotify unan invite

Spotify

Nu kan alla prova på Spotify utan att behöva en inbjudan. Man lanserar Spotify Unlimited och Spotify Open, unlimited är full tillgång till musiken utan reklam men inte till mobilen. Open tillåter alla att lyssna 20 timmar gratis under en månad, man får dock stå ut med reklam men den är inte speciellt störande. Dom tidigare varianterna Premium och Invite kommer att finnas kvar.

Spotify

Båt och flygtrafik live i Google Earth

Snap_2010.05.05 18.22.51_003

Nu kan du se flygtrafik live i Google Earth, än så länge handlar det bara om delar av central Europa men man kan väl hoppas att det vidareutvecklas. Ladda ner en liten fil och ladda sen in den i Google Earth och vips så finns flygplanen där. är du intresserad av att se båttrafik så går även det.

Här laddar du ner filen för flygtrafik

Här laddar du ner filen för båttrafik

Hos Ny Teknik kan du läsa mer

Första bygget av MKARS 80 klart

Katrineholms Repeatergrupp SA5RG har precis börjat en liten byggkurs. Vi satsar på att bygga en liten QRP-radio som heter MKARS 80. Vi är hela 10 stycken som ska kämpa med byggsatsen och det ska bli mycket roligt att sen kunna köra en egenbyggd rigg på 80 meter.

En del av medlemmarna är riktigt duktiga på att bygga och den första som syns på filmen sattes ihop på bara en vecka. Själv så har jag inte ens börjat…

SA5BHL

Powered by WordPress Lab