Köpa radio från Hong Kong

Snap_2010.03.31 19.31.41_003

För ett tag sen så kikade jag runt på dom flesta svenska sajter som säljer amatörradio, jag var på jakt efter en duobandare men jag hittade ingen till rätt pris. Jag har tidigare kikat på 409shop.com och nu kikade jag in där igen för att kolla lite priser. Man kan lugnt säga att det finns pengar att tjäna på att köpa från Hong Kong, riggen på bilden gav jag 108 dollar för inklusive frakt och trots att det handlar om båtfrakt så skickade dom den med flyg, kallar jag service! Så priset i svenska pengar blev ungefär 750kr. Jag valde att betala via Paypal och det funkade utmärkt. Efter en vecka var riggen hemma.

Jag är överraskad av hur bra radion funkar, den är helt klart i klass med en del Icom och Yeasu apparater så nån skillnad på kvalite kan jag inte märka. Mottagningen är mycket bra på både 2m/70cm. Den modellen jag köpte har även inbyggd radio som går från 76-108 MHz, 1750, DTMF, subtoner m.m. Det som kan vara krångligt är programmeringen som är ganska så rörig och manualen är inget att skryta med, men med lite tålamod så fixar man det snart. Kan varmt rekommendera denna rigg, mycket prisvärd om du beställer direkt från Hong Kong. Det finns även tillbehör till radion att köpa till fina priser.

Sajten har även vissa Icom och Yaesu apparater och även där finns mycket pengar att tjäna, men tänk på att det kan vara lite trassel med garanti och sånt! Skulle riggen gå sönder så kan det vara så att man vägrar reparera den hos vissa firmor eftersom den är egen importerad.

409shop.com

Nu ska det byggas radio

Snap_2010.03.26 05.53.51_001

Nu planeras för vårens aktiviteter i klubben SA5RG och det första vi funderar på är en liten elektronikkurs där vi tillsammans ska lära oss att bygga en liten radio. Valet föll på en liten byggsatats från Radio-kits i England. MKARS80 är en liten 80 meters ssb transceiver som ger 5 Watt.

Tänk att kunna sitta i skogsbacken och köra på en liten radio som man själv byggt, en härlig känsla!

Mer om den lilla bygsatsen hittar du här http://www.radio-kits.co.uk/mkars80page.html

Radioloppisen i Eskilstuna

Amatörradiomässan-i-etuna-20102

Prick klockan tio så började man släppa in folk och det blev rusning direkt till borden. Måste börja med att tacka Eskilstunaklubben som lyckats ännu en gång. Nu hade man flyttat loppisen till friidrottsarenan och det var mycket bra, luftigare och mindre trängsel. Stort tack från katrineholms Repeatergrupp SA5RG, vi återkommer garanterat nästa år!

Amatörradiomässan-i-etuna-2010

Hela dagen har gått åt till att vara på en amatörradioloppis i Eskilstuna på Munktellarenan. Min klubb Katrineholms Repeatergrupp SA5RG deltog genom att stå och sälja diverse prylar och det gick riktigt bra. Den här mässan handlar förstås lika mycket om att träffas, ofta har man ju pratat med många via radio men aldrig sett dom i verkligheten, så det blir ett sätt att få ansikte på många.

Amatörradiomässan-i-etuna-201021

Här några från Sa5RG som sålde slut på nästan allting, lyckat med andra ord!

Amatörradiomässan-i-etuna-20104

Själv så handlade jag inget den här gången, men det kröp i fingrarna många gånger när man passerade vissa godisbord.

Amatörradiomässan-i-etuna-20106

En riktig gammal radiomottagare som sett sina bästa dagar, men det finns många som gärna renoverar såna här gamla prylar.

Amatörradiomässan-i-etuna-20108

Såna här radiorör dreglar många radioamatörer över.

Amatörradiomässan-i-etuna-201010

Kul liten CW-nyckel i form av ett älghuvud.

Amatörradiomässan-i-etuna-201011

Det fanns inte bara radioprylar utan även en del annat för samlare, det här bordet fastnade jag vid eftersom jag vurmar lite för gamla leksaksbilar. Nu räcker inte min plånbok till för att köpa men kika lite kan man.

Amatörradiomässan-i-etuna-201013

En gammal telefon kanske?

Amatörradiomässan-i-etuna-201014

Den här skulle platsa i min hylla.

Amatörradiomässan-i-etuna-201015

Fina handapparater från Icom.

Amatörradiomässan-i-etuna-201017

Ja varför inte en amatörradiorigg för över hundratusen kronor…

Amatörradiomässan-i-etuna-201020

Vimmel, lådor och konstiga prylar, precis som det ska vara.

SM5TEY-och-SA5YLX

Några av våra glada amatörer ifrån Katrineholm.

Amatörradiomässan 2010 i Eskilstuna

Snap_2010.03.19 12.25.37_001

I morgon lördag är det dags för den stora amatörradiomässan i Eskilstuna. Självklart kommer vi från Katrineholms repeatergrupp SA5RG att medverka och vi har lite gott o smått som ska säljas. Det här är en bra mässa för alla som är intresserade av elektronik och det som säljs är allt från radio till data, stereo och en massa annat.

Vi syns i Munktellareanan kl 10.00

Flyg som en fågel till jobbet

Snap_2010.03.07 17.34.33_001

Snart måndag igen och dags att åka med kära SJ som man aldrig kan lita på, man får kallt räkna med förseningar och inställda tåg varje dag. Jag funderar på lösningen att köpa ett jetpack och flyga till skolan. Problemet är bara att man kan ta sig runt fem mil med denna modell och till skolan är det sex mil…

Nåja en häftig pryl är det. Du kan hålla en hastighet av 100 knyck och det bästa är att man inte behöver något flygcert utan det räcker med lite utbildning från företaget Martin Aircraft Company som tillverkar flygprylen. Det sorgliga i historien är att priset blir runt en halv miljon.

Powered by WordPress Lab