Extra kontor eller radioshack

Snap_2009.03.31 19.38.06_006

Jag har inget eget kontor hemma eftersom vi inte har plats för det, hade man då en sån här liten hytt att ha i trädgården så vore problemet löst. Eller varför inte ett radioshack, man är ju medveten om sambos avsky över burkar och sladdar minsann. Ett engelskt företag börjar att hyra ut såna här för 7100pund om året, aningen dyrt kanske…

Länk: Officepod

Tankeöverföring till robot

Snap_2009.03.31 19.16.39_005

Nu är det inte sci-fi längre Honda har lyckats få tankeöverföring att fungera. Du tänker roboten lyder.

Länk: Teknik360

Imorgon träder IPRED-lagen in

Imorgon börjar jakten på fildelarna och dom som inte följer den nya lagen riskerar att få diverse hotfulla brev med skadeståndskrav hemskickade, Jag funderar fortfarande på hur man tänkt sig att den här lagen ska fungera? Om jag fattat allt rätt så är man alltså tvingade att bevisa vem som setat bakom tangenterna och utfört brottet. Om jag då stänger av krypteringen och låter mitt trådlösa nätverk stå öppet så att vem som helst kan surfa på det får man inte vissa problem med bevisfrågan då?

Kommer man att förbjuda alla tjänster som gör att man blir anonym på nätet, jag tänker då på t ex Pirate bay och deras tjänst Ipredator, det borde väl bli nästa steg om lagen ska kunna få avsedd effekt?

Nätoperatörerna är nog inte så glada, hur ska man nu kunna sälja bredband med höga hastigheter? Jag antar att man väljer ett snabbt bredband av det enkla skälet att man vill ladda ner filer snabbt.

Ja nog ska det bli intressant att se hur man kommer att bedriva jakten på fildelare och vilka verktyg man kommer att använda.

Kommer du att sluta fildela upphovsrättsskyddat material?

Aftonbladet, Expressen, Expressen2, SVD

HD upplösning på miniprojektor

Snap_2009.03.30 21.17.35_003

Nu börjar det dyka upp riktigt intressanta miniprojektorer. Tidigare har det varit lite si och så med upplösningen men nu kommer den första med 720p.

Länk: Aftonbladet

Här hittar du en annan häftig miniprojektor

Länkar till program för RTTY

Snap_2009.03.30 13.27.50_011

Här hittar du mängder med länkar till RTTY-program.

Länk: RTTY Software Links

RTTY

Snap_2009.03.30 13.13.01_010

Här finns program och instruktioner för att komma igång med RTTY.

Länk: AA5AU RTTY Page

Bra sida med mängder av radioinformation

Snap_2009.03.30 10.04.55_009

En sida med mängder av information när det gäller radio i olika former, här kan man bland annat kolla hur konditionerna blir på 2m och 70cm. Lista över radistationer som sänder på kortvågen finns och mängder med annat godis.

Länk: William Hepburn`s Radio & TV Dx Information Centre

Udda flygande hotell

Vad sägs om en hotellhelikopter? Man kan lugnt säga att det är aningen annorlunda. Helikoptern har 18 stycken rum eller kabiner kanske man ska säga. Premiären sker i sommar och det lär nog kosta en rejäl slant att bo på denna flygande klump. Vore nåt att köra radio ifrån.

Snap_2009.03.29 09.44.16_006

Snap_2009.03.29 09.43.40_005

Länk: The Hotelicopter

Bygg antenn för cykeln

Snap_2009.03.28 22.47.24_004

Varför inte bygga en antenn för cykeln? På Mike`s Tech Blog hittar du en beskrivning på cykelantenn.

Länk: Cykelantenn

Dagens radioaktiviteter.

Lördag ger tid till att pyssla med sina hobbies, tillsammans med damen så tog vi en sväng till en handelsträdgård, och eftersom jag var så snällt sällskap fick jag ta en tur till en byggfirma och köpa in ett tre meters maströr till min X50 antenn. Jag har haft den på balkongräcket men var så klart inte nöjd med den placeringen. Nu har den kommit upp lite i höjd och det ska bli intressant att höra vad skillnaden blir.

När man lyssnar på radion på helgerna så är det inte mycket aktivitet på repeatrarna, är det månne så att alla häckar på kortvågen?

Ha nu en fin och avkopplande lördag.

Intressant för kortvågslyssnaren

RGnätverk

shortwave

En sida med mängder av information för lyssnaramatören. Här finns länkar till allt som du behöver veta för att få bra lyssning på kortvågen.

Länk: AC6V

Gratisprogram för att hitta trådlösa nätverk

Xirrus

PCworld tipsar om ett bra program för att hitta trådlösa nätverk och det är förstås helt gratis. Kan vara användbart när man är på resande fot eller så. Programmet ger en mängd information om nätverken och verkar minst lika bra som något betalprogram.

Länk: Xirrus Wi-Fi Inspector

Shortwave Listening Guide

Listeningguide

Här är en sida för dom som gillar att lyssna på kortvågen, en databas fylld med information om hörda stationer och dess frekvenser, en kul finess är att man kan trycka på en knapp och få fram vad som sänds exakt just nu. jag vet inte hur ofta allt uppdateras, när jag kikade så var det senast januari 2008 vilket är ett tag sen.

Länk: NASWA WWW shortwave Listening Guide

Ham Gallery

hamgallery

The Ham Gallery hittar du bilder, ljud och en massa annat intressant.

Länk: The Ham Gallery

Radioloppis i Kungsbacka

Boka in lördagen den 28 mars för Kungsbacka Radioamatörers loppmarknad. Vi kommer att
hålla till i vår klubblokal i Onsala.

Fick du inte tag i det du sökte förra året? Nu kommer en ny chans! Vi öppnar dörrarna kl 1000.

Det finns även i år möjlighet att köpa fika i klubblokalen.

Vägbeskrivning finner du i vår meny till vänster under Klubben/Klubblokalen.

Inlotsning via Kungsbackarepeatern 145.725 eller direkt på 145.350.

Alla är hjärtligt välkomna!

SK6KY

Ta en skärmdump

Greenshot

Greenshot är ett litet gratisprogram för att ta skärmbilder. Du kan ta delar av skärmen, fullskärm m.m. programmet har även verktyg för att lägga till text och andra symboler på dom tagna skärmarna, perfekt i undervisningssyfte. Programmet är Open source och därför gratis.

Länk: Greenshot

1800-tals foton på svenska miljöer

Riksantikvariatämbetet

Riksantikvariatämbetet har haft den goda smaken att lägga ut mängder med 1800-talsbilder på Flickr. Det handlar om hur Sverige såg ut på 1800-talet och det finns mycket intressant att titta på. Bilderna är dessutom fria att använda.

Länk: The Swedish national Heritage Board

Radiolänkar

RGnätverk

Radioamateuronline

Här hittar du många radiorelaterade sidor, bara att botanisera.

Länk: Radioamateuronline

Billigt USB-minne på 16GB

RGnätverk

minne

Clas Ohlson säljer ett prisvärt USB-minne på 16GB för 299kr, det är väl inte så tokigt.

Länk: Clas Ohlson

Världens billigaste bil

RGnätverk

Tata_Nano

Nu har den släppts, Tata Nano är världens billigaste bil och kostar runt 16.000 kronor. Bilen kommer att säljas i Indien och vi lär knappast få se den på våra breddgrader. Hur det är med säkerheten i denna lilla bubbla har jag ingen aning om, men med tanke på priset är det nog inte någon höjdare att smälla med den lille.

Länk: Ny Teknik

Powered by WordPress Lab