Gratisprogram online

Snap_2010.01.02 12.05.34_002

Hongkiat presenterar ett 30-tal olika program för att pyssla med foto, video och ljud. Det speciella är förstås att alla dessa program ligger online och kan användas helt gratis. Perfekt att kunna editera foton m.m från vilken dator som helst bara man har nätet tillgängligt.

Hongkiat

Lyssna på lite go radio

Snap_2009.08.13 16.04.29_002

Sugen på lite radio? Kika in The Radio.com Sök på artist eller genre, annars väljer du bland alla kanaler. här finns mycket gott o smått att vila öronen till.

The Radio.com

Använd Twitter för att få nya radiovänner

Numera finns jag på Twitter också, du kan hitta mig under namnet waverider. På Twitter hittar man många radioamatörer som man kan följa och lära känna, mycket trevligt!

Prova att söka på Hamradio, Hamr, Shortwave m.m och du lär hitta många som delar vårt intresse. Även för lyssnaramatören kan det vara ide att köra Twitter, många stationer världen över twittar ut sina sändningstider och nyheter, dessutom har man chans att få direktkontakt med stationen vilket underlättar när man jagar deras adresser m.m.

Ett bra program för Twitter är Tweetdeck och det är helt gratis, väl värt att prova!

Länk: Tweetdeck

Det finns en bra tjänst online som heter Tweetgrid. Där har du olika fönster öppna och kan i realtid se vilka som twittar om ditt valda ämne, du kan förstås även twitta själv via sidan. Den här tjänsten använder jag själv för att söka ämnen.

Länk: Tweetgrid

Vektorbaserad grafik online

Raven

Raven är ett vektorbaserat ritprogram som är utmärkt till att göra logos eller enklare illustrationer med. Som vanligt älskar jag dessa onlineprogram som gör livet så mycket enklare. Snart är en massa program i datorn ett minne blott.

Gratis Photoshop Online

Nu har det hänt, Adobe har släppt sitt Photoshop online, vilket innebär att du nu kan bildbehandla direkt på nätet utan kostnad. Självklart är det inte lika
kraftfullt som det stora Photoshop men för normalanvändaren duger det gott. 2GB får man att leka med. Tyvärr inget stöd för RAW filer men annars helt ok.

Photoshop Express

Sumo Paint Online

Sumo_Paint

Förr var man tvungen att köpa ett program typ Adobe Photoshop eller köra det småsvåra Gimp för att kunna redigera sina bilder. Numera finns mängder med bra bildredigerare online som vem som helst kan använda helt gratis. Visst, dom är inte lika kraftfulla som Photoshop men hur många behöver det?

Sumo paint är ett finsktutvecklat program som har en hel del att bjuda på. Programmet har många funktioner som sticker ut och är väldigt bra om du ska rita något själv. man kan säga att det är en blandning av ritprogram och bildredigerare. Det finns mängder med bilder som andra gjort att kika på och man kan spara sina bilder och ha dom i sitt galleri på Sumo vilket gör allt smidigare, självklart kan du även ladda upp från din dator.

Ett bra bildbehandlingsprogram som jag verkligen kan rekommendera.

Fler bildredigerare online

Powered by WordPress Lab