Bygg en soffa av ditt radioskrot

Snap_2011.04.26_18h20m31s_002

Att radioamatörer har en förmåga att samla på sig både det ena och det andra känner vi väl alla igen, men istället för att slänga all junk så kan man ju vara lite uppfinningsrik och göra nåt kul av det. På bilden har du en fåtölj byggd av gamla datordelar, varför inte en soffa byggd av gamla radiodelar 🙂

Test av surfplattor med Android

Snap_2011.02.23 14.39.53_019

Funderar du på att köpa en surfplatta med Android i så ska du absolut kika in tidningen Mobils test av ett antal plattor. Perfekt att få läsa om dom olika plattornas fördelar och brister innan köp.

Mobil

Kör Windows 7 gratis ett år

Snap_2009.05.05 18.26.38_006

Idag släpps Windows7 RC1. Du kan ladda ner den och köra ett helt år. Windows 7 har ett så kallat XP-mode som gör att dina gamla programvaror ska fungera.

Här kan du ladda ned Windows 7 RC1.
www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx

Byte av minidator

Asus

Nu har min lilla minidator Asus EEE PC 900 fått gå vidare till ny ägare. Visst var den en kul liten burk men jag tröttnade dels på att tangentbordet inte var bra. Ibland när man skrev så kom helt enkelt inga tecken upp så man fick hålla koll hela tiden på vad man skrev. Inte heller Xandros Linux var någon höjdare, ett jäkla krångel varje gång man ville ha in program och det simpla gränssnittet gjorde mig inte gladare. Jag öppnade upp Xandros till aavancerat läge och fick då ett mer windowslikt utseende.

Problemet med att få in program förändrades dock inte. Man var även tvungen att ha en 3G dongel dinglande när man surfade där inget trådlöst nätverk fanns och därmed försvann lite av charmen med att ha en så liten dator. Min Asus hade bara 16Gb att lagra på och självklart innebar det att man fick passa sig för vad man valde att lägga in.

Acer

Min nya minidator fick bli en Acer Aspire one med inbyggt 3G modem och en hårddisk på 160 Gb, dessutom har den Windows XP vilket gör att jag kan använda precis samma program som jag har i den stora bärbara datorn. Tangentbordet är klart mycket bättre och det är absolut inga problem med att skriva.

Min Asus hade en processor på 900MHz, Acer har 1,6GHz vilket märks väl när man kör filmer och annat. Om du funderar på en minidator så tycker jag absolut att du ska kika på en Acer Aspire One, just nu är den blå med 3G modem extra billig på ON Off.

Snabba upp din slöa laptop

Laptop

Börjar din laptop kännas trög och slö så kanske några tips för att snabba upp den kan vara bra. IDG har en artikel med tio olika tips för att få den lilla kära att röra på sig.

Hemligaste datorn rockar

Colossus

Colossus var en dator byggd för att knäcka tyska koder, nu återuppstår den, fast kanske inte i dom sammanhang man tror. Läs mer om det hela under länken.

Länk: Teknik360

Nu snackar vi minidator…

Minipc

Jo det är en dator minsann. Den innehåller en processor som tuffar på i 1.2GHz och den har 512Mb lagringsplats och lika mycket i minne. En USB port och ett nätverksuttag finns. Glöm Windows här är det Linux som gäller. Tanken är att man ska använda den lille som nån typ av server. 99 dollar låter väl som ett rimligt pris.

Tillverkare är Marvell.

Minimini dator från UMID

UIMD

Här kan vi verkligen tala om minidator. den borde gå att pressa ner i en inneficka. Vikten är 315gram, skärmen är 4.8tum och man har även klämt dit en webbkamera med 1.3 megapixlar.

Tillverkare är UMID och två modeller finns, en går med Atom 1.1GHz och den andra har 1.3GHz, när det gäller lagring så finns det 8GB eller upp till 32GB att välja på. WIFI är förstås inbyggt. Operativsystem är XP, Vista eller Linux.

Om den lilla burken kommer till Sverige har jag ingen aning om, inte heller var priset hamnar.

En kul liten burk som förstås funkar på resan, själv så skulle jag nog satsa på en mobil med tangentbord istället. Min Asus EEEPC 900 upplever jag som smidig och jag vill nog inte ha mindre skärm än dom 8.9 tum som den har.

HP Mini 1000 netbook

HP_Mini

jkOnTheRun har kikat närmare p HP`s nya netbook Mini 1000, man har lagt upp en video som visar den lilla burken.

Begagnade datorer

Intresserad av datorer till bra priser då kanske du ska kika in på Zave som säljer begagnat. Man säljer till fast pris och en del auktioneras ut. Har kikat runt lite själv och det är inga dåliga burkar och tillbehör dom har. Här kanske fyndet finns för dig. www.zave.se. Allt från stationärt till handdatorer finns och massor av tillbehör.

Hur kan ZAVE ha råd att sälja så billigt?
ZAVE AB hjälper finans- och försäkringsbolag att bli av med returnerade datorer och datorutrustning. Oftast prioriterar finansbolagen ett snabbt avslut framför “rätt” försäljningspris. Datorerna, som ofta har mycket hög prestanda, är returnerade på grund av yttre omständigheter såsom exempelvis för tidigt avslutade hyresavtal eller konkurser. En annan anledning är att vi får in stora volymer. “

Zave

Sajt om minidatorer

Micropc

Den nya trenden när det gäller datorer är dessa små miniburkar som dykt upp. Asus EEE 900 är min personliga favorit och den kommer att inköpas, med ett pris på under 3000kr så har den förutsättning att sälja som smör. Vill du hålla koll på vad som dyker upp när det gäller minidatorer så är MicroPC sajten som gäller.

Den lilla burken blir perfekt att ha med till torpet eller ut på resan, den bärbara jag har nu känns som en koloss att släpa på, så att komplettera med en mini blir succe för mig.

43 Things Tags: , , , , , ,

Välsigna datorn

Jesus

Är du less på att din dator krånglar och strular? Ta då med den till din präst och låt honom välsigna den. I Japan är det den nya trenden, vet i sjutton om det funkar mot virus och spam men kanske värt ett försök, under sker tydligen. Jag får nog ta med både katt, sambo och dator. *L*

The Inquier

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Minidator minsann

Liten dator

Idag är det inne med minidatorer, men vad sägs om denna lilla burk, här kan man snacka om bärbar dator måtten är blygsamma 110×100x30mm. Självklart så har den varken skärm eller cd/dvd-spelare, men en hårdisk på 60Gb finns. Med en AMD Geode processor på 500MHz så är den kapabel att köra Windows XP. tillverkare är Compulab. Den lilla godbiten släpps i USA 25 september.

Läs mer om den lille hos Datormagazin

Acer eller Asus ?

Assus och Acer

Prylportalen har jämfört Asus Eee och Acer Aspire One, vilken är bäst? Kolla deras webb-tv.

Prylportalen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

43 Things Tags: , , , , , ,

Dator från Bentley

Bentley

Om man nu vill ha en dator som ingen annan har så kan man väl bygga en själv. Om man nu är för lat eller okunnig så kan man istället välja att köpa en bärbar från Bentley.

120.000kronor kostar underverket och den kommer bara att tillverkas i 250 exemplar. Ego for Bentley

Dator i gammal stil

retro-media-pc

Ett mediacenter ska ju inte bara ha bra funktioner den ska se snygg ut också om den ska platsa i vardagsrummet. Thomas som killen heter har byggt mediacentret på bilden och visst skulle den platsa i mitt vardagsrum. Själv har jag byggt in stereo, xbox, dvd och lite annat i en bänk som har antikt utseende. Allt är dålt och inget stör synintrycket. Fast om jag haft mediacentret på bilden så hade jag gärna visat upp det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Multimediasoffa

datasoffa

Datasoffa2

Nu börjar det dyka upp rena multimediamöbler, denna soffa har en inbyggd dator som du självklart kan koppla ihop med övrig multimedia utrustning, fast 15 400 dollar är väl aningen blodigt. Athena

Asus EEE PC 900

asus-eee-pc-900-tr

Nu sitter jag här igen och pillar på min Asus Eee PC 900. Jag gillar den fortfarande och när min sambo säger att den är gullig, ja då kan den knappast vara fel. Tjejer är lite underliga på den fronten, är den gullig så är den rätt och då ifrågasätts inte köpet, annars kan man få höra " ja men det är väl onödigt att köpa en sån, vad ska du med den till?" Men icke med den lille Eee.

Jag har kikat mycket på olika sidor om Linux senaste tiden, men börjar förstå varför Linux som operativsystem aldrig kommer att slå Windows. Linuxnördarna framhåller dess användarvänlighet och möjligheterna att labba med ett system som är helt gratis, dessutom finns mängder av program som inte kostar ett öre. Själv blir jag mer och mer skeptisk eftersom det visat sig att Linux inte alls vill samarbeta med allt godis som finns på nätet.

Bara en sån sak som att installera ett program i Linux och jag talar då om den versionen som ligger i Eee är en gåta, jag har försökt få in Gimp i den, bildbehandlingsprogrammet som kan jämföras med Photoshop. Tro ni jag har lyckats? Nä självklart inte och så undrar en del varför man inte kör Linux…Man får nog se till att det blir klart enklare att använda, alla har definitivt inte ork att sitta på forum på nätet för att lösa minsta lilla skitsak i Linux.

Nu tänker jag inte ge mig utan kamp och har därför bestämt mig för att förkovra mig i det kära ämnet Linux, ett helt system som är gratis är knappast fel att lära sig. Jag tänker även ge mig på den ädla konsten att försöka få in Ubuntu Linux i den lille. Önska mig lycka till det lär jag behöva.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Powered by WordPress Lab