Björk gillar inte FRA-lagen

pirat-member

Anders Björk hoppar av som orförande i Försvarets underrättelsenämd i protest mot FRA-lagen.

"– Jag har tänkt över detta noga. Lagarna och den kontrollverksamhet man nu tänker sig främjar varken integriteten eller effektiviteten. Jag tror inte på de lösningar som har genomförts och de som nu skisseras från den 1 juli"

Kanske vore dags för herr Björk att ansluta till Piratpartiet *L*

DN, SVD

StoppaFRAlagen

Bli medlem i Piratpartiet

IPRED-lagen kan kosta dig skjortan

Artikeln i Aftonbladet talar om en man som fick 51 000 kronor i böter därför att någon annan inom familjen laddat ner mängder med musik på hans dator. IPRED-lagen innebär att man kommer att spåra IP-adresser och sen blir det alltså ägaren av datorn som får ta straffet, oavsett om personen är skyldig eller ej.

Om det är detta som kallas rättssäkerhet år 2008 så blir man aningen skrämd, är det verkligen meningen att jag ska kunna ta mig in på andras nätverk och kunna ladda ner mängder med filer, och sen är det den ovetande datorägaren som släpas till domstol och döms ?

När man förklarar det här för människor som inte är så insatta i ämnet så tror dom helt enkelt inte att det kan vara sant. Inte pratar regeringen högt om dessa bieffekter av lagen heller, det vore trevligt att höra Beatrice Ask förklara för människor att att oskyldiga tyvärr blir tvugna att ta straffet för vad någon annan gjort.

Många tror idag att krypteringen som används på deras router är säker, men det finns verktyg på Internet som i princip ger dig omedelbar tillgång till nätverket utan större problem, så vill du vara säker bör du skaffa dig ytterligare skydd.

Ett enkelt och bra svenskt program som skyddar ditt nätverk mot obehörigt intrång är Laneye. Programmet ser till att ingen kommer in på ditt nätverk och samtidigt loggar det mängder med information om datorn som försökt använda ditt nätverk, inklusive IP-adress. Jag har själv använt mig av det en längre tid och förvånas över hur ofta någon försöker kika in på mitt nätverk. Programmet finns i en 30 dagars testverision, vill du sen fortsätta att använda det får du kosta på dig 387kr vilket är en billig investering.

Laneye

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Aftonbladet, Metro

Mona Sahlin om FRA-lagen

pirat-member

Mona Sahlin om FRA-lagen:

" Vi var och är starkt kritiska till FRA. Det kan väl ingen ha missat! Integriteten är viktig att stärka. Vi väntar spänt på vad regeringen lägger till riksdagen. Är det dåligt så river vi upp lagen! "

Fan trot!

Aftonbladet

Lurade äro vi

pirat-member

FRA-lagen fick mängder av kritik för hur lagen var utformad, efter diverse tillägg så menade beslutsfattarna att nu kan man inte kalla det för massavlyssning. Jag tänker inte ge mig in på att försöka förklara det hela eftersom jag inte har dom kunskaperna, utan jag hänvisar till artikeln i Aftonbladet där grundarna av stoppaFRAlagen.nu tillsammans med Bahnhof`s vd Jon Karlund och juristen Mark Klamberg förklarar varför ändringarna inte förändrar någonting.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Bli medlem i Piratpartiet

Äppelpallaren

pirat-member

Den samhällsfarlige äppelpallaren-ännu ett lysande inlägg i fildelningsfrågan och FRA debatten från Opassande. läs och begrunda!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Powered by WordPress Lab