Sajt för Windows7, Vista och XP

Snap_2009.10.23 06.21.31_002

Vill du veta mer om Windows7 eller kanske har lite frågor då ska du kika in på alltomxp.se. Bra forum och mycket läsbart finns för den vetgirige.

alltomxp

Surfa gratis hos McDonalds

Nu kan du klämma en hamburgare och samtidigt surfa gratis på deras nätverk,2 Mbit har man i hastighet.

Kör Windows 7 gratis ett år

Snap_2009.05.05 18.26.38_006

Idag släpps Windows7 RC1. Du kan ladda ner den och köra ett helt år. Windows 7 har ett så kallat XP-mode som gör att dina gamla programvaror ska fungera.

Här kan du ladda ned Windows 7 RC1.
www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx

Säkra ditt nätverk

Snap_2009.04.21 18.31.42_001

Nu i IPRED tider så är det viktigare än nånsin att du ser till att ditt trådlösa nätverk är säkert, om du t ex inte har krypterat nätverket så innebär det att vem som helst kan använda din internetuppkoppling och t ex fildela.

PTS har tre stycken filmer som visar hur du får ett säkert nätverk och kan surfa lugnt.

Länk: PTS

Tankeöverföring till robot

Snap_2009.03.31 19.16.39_005

Nu är det inte sci-fi längre Honda har lyckats få tankeöverföring att fungera. Du tänker roboten lyder.

Länk: Teknik360

Imorgon träder IPRED-lagen in

Imorgon börjar jakten på fildelarna och dom som inte följer den nya lagen riskerar att få diverse hotfulla brev med skadeståndskrav hemskickade, Jag funderar fortfarande på hur man tänkt sig att den här lagen ska fungera? Om jag fattat allt rätt så är man alltså tvingade att bevisa vem som setat bakom tangenterna och utfört brottet. Om jag då stänger av krypteringen och låter mitt trådlösa nätverk stå öppet så att vem som helst kan surfa på det får man inte vissa problem med bevisfrågan då?

Kommer man att förbjuda alla tjänster som gör att man blir anonym på nätet, jag tänker då på t ex Pirate bay och deras tjänst Ipredator, det borde väl bli nästa steg om lagen ska kunna få avsedd effekt?

Nätoperatörerna är nog inte så glada, hur ska man nu kunna sälja bredband med höga hastigheter? Jag antar att man väljer ett snabbt bredband av det enkla skälet att man vill ladda ner filer snabbt.

Ja nog ska det bli intressant att se hur man kommer att bedriva jakten på fildelare och vilka verktyg man kommer att använda.

Kommer du att sluta fildela upphovsrättsskyddat material?

Aftonbladet, Expressen, Expressen2, SVD

HD upplösning på miniprojektor

Snap_2009.03.30 21.17.35_003

Nu börjar det dyka upp riktigt intressanta miniprojektorer. Tidigare har det varit lite si och så med upplösningen men nu kommer den första med 720p.

Länk: Aftonbladet

Här hittar du en annan häftig miniprojektor

Dags för IT-fasta

IT-fasta

Italienarna ska IT-fasta om nu vissa präster får som dom vill. Kanske inte så dumt att ha en period när man låter bli allt vad media heter. Kanske dags för en amatörradiofasta? *L*

Aftonbladet

Piratserver modell större beslagtagen

Antipiratbyrån verkar ha gjort sitt största kap hitills när man lyckats spränga en ring som tydligen står bakom större delen av det piratkopierade som dyker upp på Pirate Bay. En gigantisk server som innehöll över 16000 filmer togs i beslag. Servern ingår i ett slutet fildelningsring som heter "Scenen". Nu återstår att se om det påverkar innehållet på Pirate Bay eller om allt kommer att fortsätta som vanligt, oftast brukar inte såna här beslag ge nån större effekt, det finns alltid andra som tar över.

Aftonbladet

Playzone lurar sina beställare

Playzone

Se upp med sajten Playzone, ett flertal personer har beställt varor från företaget utan att något levererats, däremot har företaget dragit pengar från kundernas konto. Polisen är inkopplad och man har inlett en brottsundersökning.

Aftonbladet

Spotify hackat

Spotify har råkat ut för hackers, nu uppmanas alla användare att ändra sitt lösenord. Kontokortsuppgifter ska inte ha läckt ut.

Aftonbladet

3 sätter surftak

Nu sätter även tre ett surftak. Dock är man lite generösare än konkurrenterna. 20 Gb per månad är bra mycket bättre än vad både Tele2, Telenor och Telia har. Överstiger man så sänks hastigheten till 200 kilobit/sekund. Ändringarna gäller från april.

Computersweden

Safari 4 beta

Safari4

Nu dags för Safari 4 beta och självklart är man nyfiken på hur snabb webbläsaren blivit. Jag var imponerad av hastigheten i den förra versionen, men den här ska vara ännu snabbare. Bara att ladda ner och prova den, jag har kört den på en slö dator och där märktes noterbar skilnad.

Vektorbaserad grafik online

Raven

Raven är ett vektorbaserat ritprogram som är utmärkt till att göra logos eller enklare illustrationer med. Som vanligt älskar jag dessa onlineprogram som gör livet så mycket enklare. Snart är en massa program i datorn ett minne blott.

Samsung I7410

Samsung_i7410

Samsung har en häftig mobiltelefon på gång. Vad sägs om en inbyggd projektor som kan visa en 50 tums stor bild. Det man funderar över är förstås om batteriet hänger med en hel film. Mobil har en film om den lilla burken.

Samsung Omnia HD

Samsung_Omnia_HD

En riktig Iphone dödare är Samsung Omnia HD, Mobil har en film om den maffiga telefonen.

Nu stormar det kring Facebook igen

Nu stormar det kring Facebook igen, även om du raderat ditt konto så innebär det att Facebook kan fortsätta att använda texter och bilder som du lagt upp. Nu har en grupp bildats som protest och fått över 70.000 medlemmar som protesterar mot tilltaget. Det gäller verkligen att lusläsa användaravtal när man ansluter till en ny tjänst, annars kan man förlora rätten till sitt eget material.

Aftonbladet

Sajt om minidatorer

Micropc

Den nya trenden när det gäller datorer är dessa små miniburkar som dykt upp. Asus EEE 900 är min personliga favorit och den kommer att inköpas, med ett pris på under 3000kr så har den förutsättning att sälja som smör. Vill du hålla koll på vad som dyker upp när det gäller minidatorer så är MicroPC sajten som gäller.

Den lilla burken blir perfekt att ha med till torpet eller ut på resan, den bärbara jag har nu känns som en koloss att släpa på, så att komplettera med en mini blir succe för mig.

43 Things Tags: , , , , , ,

Multimediasoffa

datasoffa

Datasoffa2

Nu börjar det dyka upp rena multimediamöbler, denna soffa har en inbyggd dator som du självklart kan koppla ihop med övrig multimedia utrustning, fast 15 400 dollar är väl aningen blodigt. Athena

Håll koll på allt och alla

Googles spårningstjänst latitude släpps idag. Med hjälp av information från satelliter, mobilmaster och från Wi-fi-uppkopplingar räknar Google ut var en persons mobiltelefon befinner sig.

Man laddar ner ett litet program till telefonen, självklart kan man bestämma själv om man vill dela med sig av uppgifter om sin egen position. Det finns även en verision som gör att man kan se positioner från sin hemdator.

”För att möta eventuell kritik ur integritetssynpunkt har Google lovat att ingen information om någon användares position som är äldre än den senaste positionen lagras av företaget”

Som alltid blir jag lite fundersam över när dom lovar dittan och dattan, hur vet man att inget lagras mer än som sägs?

Den här tjänsen kan nog vara användbar för många och personligen tycker jag den är lite kul, men absolut inget som behövs.

Google latitude

Aftonbladet, Norah4you, Agilitydream, Madamboss

Läs även andra bloggares åsikter om

Powered by WordPress Lab