Namn: Hans Falklind

Bor i: Lerum

Hemsida: falknatur.se

Specialitet: fåglar

  • Hans Falklind är en känd fågelfotograf som hämtar de flesta motiv från Sveriges västkust, samt olika resor i Norden. Hans har skrivit böcker om bland annat sekelskiftets Göteborg samt om det gamla Lerum. På hemsidan går det att lyssna på fågelläten och titta på hans otroliga bilder.

Namn: Anders Salesjö

Bor i: Lysekil

Hemsida: undervattensbilder.se

Specialitet: undervattensbilder

  • Anders Salesjö är marinbiolog och både nordisk och svensk mästare i undervattensfoto. Han arbetar till vardags med att undervisa i marinbiologi, vid Gullmarsgymnasiet i Lysekil och på Göteborgs universitet. På hemsidan går det att titta på bilder från olika dykresor samt läsa artiklar och boka kurser mm.

Namn: Towe Wiiand

Bor i: Storvreta

Hemsida: wiiand.se

Specialitet: makrofotografering

  • Towe Wiiand är en mycket uppskattad macrofotograf, med den lilla världen som arbetsområde. Hon driver också en blogg där man kan se bilder på blommor och småkryp samt få tips på god mat kryddade med kärlek och ätbara ting från naturen.

Namn: Jurka Janos

Bor i: Ludvika

Hemsida: okänd

Specialitet: naturfotografering

  • Jurka Janos är ungraren som har Bergslagen som sitt huvudsakliga arbetsfält. Han fotograferar naturen med tyngdpunkt på det vackra. Jurka medverkar bland annat i böckerna Svenska smultronställen, Naturfotografernas bästa samt Svenska naturbilder. Han har dessutom skrivit boken Besök på stora myren (1979) samt barnboken Följ med på safari (2000).

Namn: Mikael Madenfalk

Bor i: Floda

Hemsida: madenfalk.se

Specialitet: landskapsfotografering

  • Mikael Madenfalk är till vardags säljare och bor i Floda. Det var närheten till den vackra naturen runt Säveån i Floda som väckte hans intresse för naturfotografering, och han frilansade under många år som fotograf för den lokala tidningen. Mikael har skrivit boken Säveån – en källa till liv.

Namn: Niklas Virsén

Bor i: Linköping

Hemsida: niklasvirsen.se

Specialitet: miljö- och naturfotografering

  • Niklas Virsén är frilansfotograf bosatt i Linköping med Östgötaslätten inpå knuten. Han driver eget företag med inriktning på miljö- och naturfoto. Niklas arbetar dessutom som reseguide, arrangerar workshops och fotokurser.